година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

„РАДИ СЕ И ЗА ИСТОРИЈУ...“ Ћаскање о „Књажевачким новинама“

Поводом постављања дигиталне колекције „Књажевачких новина“ на сајт Народне библиотеке „Његош“ (www.biblio-knjazevac.org, Дигитална завичајна збирка), 4. септембра, на дан када је пре 37 година изашао први број, ћаскали смо са Зораном М. Јовановићем, једним од првих новинара, уредником и главним и одговорним уредником, Славољубом Петровићем, новинаром и првим директором, и новинарима листа Наташом Марковић и Драганом Миладиновићем.

Они су са публиком поделили сећања на новине које су у време када су излазиле, од 1978. до 2000. године, имале значајну улогу у локалном информисању. Највише се говорило о ономе што у новинама не пише – о животу редакције, новинарском позиву, људима који су допринели да „Књажевачке новине“ у своје време буду један од најбољих локалних листова, а данас својеврсна хроника у којој су забележени драгоцени подаци о животу књажевачке општине последњих деценија 20. века.

Исте вечери и истим поводом, у Великој галерији Дома културе отворена је изложба фотографија „Књажевац има будућност, али какву“, инсиприсана фото-архивом „Књажевачких новина“, грађом која се чува у Завичајној збирци Библиотеке. Аутори изложбе су млади Књажевца, полазници радионица визуелног причања прича, одржаних у организацији Центра Локалне Демократије LDA Књажевац, a у оквиру пројекта „Регионална платформа за дијалог и партиципацију младих Балкана“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 9 semtembar 2015

Радно време

Књажевац
Радним данима:

08:30-19:30

Суботом:
09:00-13:00
Минићево
Радним данима:

08:00-15:00

Суботом:
не ради
Кална
Сваког другог петка у месецу
07:00-12:00

Суботом:
не ради

Адреса

Књажевац
Бранка Радичевића 1
19350 Књажевац
Минићево
Минићево ББ
19340 Минићево
Кална
Маршала Тита 11
19353 Кална

Контакт

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (Минићево)