година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Зборник од водећег националног значаја “Село у пограничју“ припремљен у оквиру пројекта „Одрживост идентитета Срба и националних мањина у пограничним општинама источне и југоисточне Србије“ представљен је у Књажевцу.

Магистар Микица Сибиновић представио је у петак 19. октобра свој вишејезични водич кроз књажевачку општину. „Географија Књажевца“ прва је књига едиције „Књажевачким крајем“ коју је покренула Народна библиотека „Његош“.

У порти Цркве Свети Ђорђе у Књажевцу промовисана је књига „Парохијске слике и прилике“ књажевачког проте Симе Жикића (1878-1964). То је трећа књига едиције „Завештање“ чији је издавач Народна библиотека „Његош“.

Међу 66.000 монографских публикација, колико има у богатом фонду Народне библиотеке „Његош“, најстарија књига донедавно је била „Српске народне пјесме“ Вука Стефановића Караџића, штампана у Бечу 1865. године.

Народна библиотека "Његош" организовала је промоцију књига Славољуба Виденовића "Наше Равно Бучје 2" и "Превој Свети Никола на Старој планини".

Књажевчани су у среду, 30. маја у Друштвеном клубу Дома културе имали јединствену прилику да, у организацији Народне библиотеке "Његош", разгледају фототипско издање "Мирослављевог јеванђеља" и погледају филм Бошка Савковића "У почетку беше реч".

На књижевној вечери у читаоници Библиотеке, организованој у част победника XX светосавског књижевног конкурса, радовима инспирисаним легендама из крајева у којима живе публици су се представили аутори најбољих остварења.

Народна библиотека „Његош“ је у Завичајном музеју Књажевац  промовисала прве три књиге едиције „Записи о завичају“ : „Грађа за топографију округа Књажевачког“ Стевана Мачаја, „Књажевачки округ“ Јована Мишковића и „Књажевачки округ“ Драгољуба К. Јовановића.

Народна библиотека „Његош“ промовисала је књигу Љубише Рајковића Кожељца „Суза скамењена“. То је књига епитафа са тимочких гробаља коју  је објавило Завичајно друштво Тимочана – Торлака из Минићева.

Радно време

Књажевац
Радним данима:

08:30-19:30

Суботом:
09:00-13:00
Минићево
Радним данима:

08:00-15:00

Суботом:
не ради
Кална
Сваког другог петка у месецу
07:00-12:00

Суботом:
не ради

Адреса

Књажевац
Бранка Радичевића 1
19350 Књажевац
Минићево
Минићево ББ
19340 Минићево
Кална
Маршала Тита 11
19353 Кална

Контакт

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (Минићево)