година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Ћаскање са Братиславом Милановићем

Поводом романа „Поток“ и у част 155 година од оснивања Књажевачког читалишта, Народна библиотека „Његош“ приредила је сусрет са Братиславом Р. Милановићем, књижевником, уредником програма културе Радио Београда, књажевачким ђаком.

Своју причу о породици, пријатељству, ратним данима, љубави, смештену у три приповедна нивоа романа „Поток“, Братислав Милановић представио је књажевачкој публици у оквиру програма „Са Библиотеком кроз векове“,  којим најстарија установа културе у Књажевцу обележава свој велики јубилеј.  У разговору са директором Народне библиотеке „Његош“, Владаном Стојадиновић, награђивани писац, новинар и уредник програма културе Радио Београда открио је да је у друго издање романа „Поток“ сместио и измаштане догађаје свог раног детињства, проживљеног у рударским насељима источне Србије. Оно што није стало у многе Батине песме и приче, поделио је у непосредном контакту са публиком. Од безбрижних дана прведених у Књажевцу, преко силног узбуђења приликом првог наступа младог песника на Фестивалу кулутре младих Србије, до успешне каријере уредника програма културе Радио Београда и вишеструко награђиваног књижевника.
Публика је уживала у одломцима читаним из романа „Поток“ , а Братислав Милановић био је раположен и за ћаскање са средњошклима Техничке школе и Књажевачке гимназије који су тек закорачили у свет новинарства или начинили прве кораке као млади литерарни ствараоци.

 

 

18. mart 2015.

Радно време

Књажевац
Радним данима:

08:30-19:30

Суботом:
09:00-13:00
Минићево
Радним данима:

08:00-15:00

Суботом:
не ради
Кална
Сваког другог петка у месецу
07:00-12:00

Суботом:
не ради

Адреса

Књажевац
Бранка Радичевића 1
19350 Књажевац
Минићево
Минићево ББ
19340 Минићево
Кална
Маршала Тита 11
19353 Кална

Контакт

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (Минићево)