година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

О „Чаробним полицама“ на стручном скупу у загребачкој библиотеци

На међународном стручном скупу дечјих библиотекара, одржаном у марту 2018. у Загребу, о значају и функционисању, али и о проблемима организовања и одрживости фестивала дечјег стваралаштву и стваралаштва за децу у нашој земљи, говориле су Јасминка Петровић, писац за децу, и Милица Матијевић, библиотекар лазаревачке библиотеке.

У оквиру теме „Фестивали дечје књиге у Србији“, представљени су репрезентативни фестивали намењени деци и младима – Змајеве дечје игре (Међународни центар књижевности за децу „Змајеве дечје игре“, Нови Сад), Фестивал хумора за децу (Библиотека „Димитрије Туцовић“, Лазаревац), Песничка штафета (Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“, Зрењанин), Крокодокодил (Удружење „Крокодил“, Београд), а пажња је посвећена и најмлађем фестивалу ове врсте у Србији – Манифестацији дечјег стваралаштва „Чаробне полице Биби Сликовчице“ Народне библиотеке „Његош“ из Књажевца.

Међународни стручни скуп дечјих библиотекара организује Књижница града Загреба од 2006. године. На овогодишњем, тринаестом скупу, под насловом „Сурадња дјечјих књижница и фестивала књига“, библиотекари и ствараоци за децу бавили су се теоријским и практичним аспектима подстицања читања и промовисања књиге и читања међу децом и младима, с посебним освртом на фестивале и манифестације које представљају вид подршке деци и младима у одрастању у савременом окружењу и доприносе стварању и развоју читалачке публике.

Излагање Јасминке Петровић и Милице Матијевић видети на:

https://www.youtube.com/watch?v=U6SK2DNQnb0

(11. април 2018)

 

Радно време

Књажевац
Радним данима:

08:30-19:30

Суботом:
09:00-13:00
Минићево
Радним данима:

08:00-15:00

Суботом:
не ради
Кална
Сваког другог петка у месецу
07:00-12:00

Суботом:
не ради

Адреса

Књажевац
Бранка Радичевића 1
19350 Књажевац
Минићево
Минићево ББ
19340 Минићево
Кална
Маршала Тита 11
19353 Кална

Контакт

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (Минићево)