година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Почео програм "Од 1 до 5"

На Дечјем одељењу Народне библиотеке „Његош“ почео је нови циклус радионица едукативно забавног програма „Од 1 до 5“ намењеног ученицима трећег разреда књажевачких основних школа.

Уводна прича „Кад су велики били мали“ прошетала је основце кроз детињство великана науке и књижевности за децу: Тесле, Пупина, Змаја, Ршума, Душка Радовића, Десанке Максимовић, Милутина Миланковића. Малишани су одгонетали која се личност крије иза дечјих несташлука из презентације, закључили да су сва деца на свету иста, а да од породице, васпитања, школе и образовања зависи шта ће у животу постати. У центру пажње свих сусрета био је Владимир Андрић, писац за децу, драматург и редитељ. Поред тога што су сазнали због чега је чувени „пустолов из Обреновца“ главни лик овогодишњих „Бибиних чаробних полица“, малишани су се забавили решавајући тест пустоловности из књиге која је настала на основу ТВ серијала „Пустолов“. Деца су посебно уживала у једној од епизода лутка-серије „Лаку ноћ децо“ за коју је Влада написао три стотине епизода.

Први циклус радионица едукативно забавног програма „Од 1 до 5“, део је пратећег програма Манифестације дечјег стваралаштва „Чаробне полице Биби Сликовчице“.