година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Завршен програм „Интернетом до занимања“

На Дечјем одељењу Народне библиотеке „Његош“ реализован је информативни програм „Интернетом до занимања“, намењен малим матурантима и посвећен њиховој професионалној оријентацији.

Ученици осмог разреда били су у прилици да сазнају нешто више о гимназијама, средњим стручним школама и школама у којима се образују талентовани ђаци. Кроз презентације, представљена су им занимања из осам професионалних области, од карактеристика појединих занимања, услова рада, особина и способности личности које захтевају одређени послови, до проходности за даље школовање и вођења професионалне каријере. Библиотекари су упутили будуће средњошколце на изворе информација које ће им помоћи да лакше донесу једну од првих важнијих одлука у животу и позвали их да интернет и у библиотеци и на сваком другом месту што више користе у образовне и информативне сврхе.

Информативни програм „Интернетом до занимања“ реализован је у сарадњи са разредним старешинама ученика осмог разреда и стручним службама књажевачких основних школа, а ове године окупио је шездесетак ученика распоређених у пет група.

(14. март – 30. март 2017)