година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Почиње обележавање Националног дана књиге

Народна библиотека „Његош“ обележиће Национални дан књиге бројним програмима.

Прва у низу манифестација посвећених језику, књизи, писмености, завичају и завичајним ауторима је едукативна изложба Музеја језика и писма из Тршића „ Вук Стефановић Караџић и реформе српског језика“ , у среду 19. фебруара у 12,30 у Великој галерији Дома културе.


За петак, 21. фебруар у 19 часова заказана је промоција шесте и седме књиге едиције „Записи о завичају“: „Тимочка крајина Владимира Карића“ и „Стара Планина Лује Адамовића““.

Изложба награђених радова ликовног конкурса и конкурса за дигиталну фотографију „Мој град“ биће отворена у Великој галерији Дома културе од 27. фебруара до 5. марта.

Јавни час о завичају – сценски приказ „Кроз варош“ одржаће мали „завичајци“ својим вршњацима у све три књажевачке основне школе од 24. до 26. фебруара, од 12, 30. Сусрет шест генерација „завичајаца“ предвиђен је за 27. фебруар у 19 часова у Великој галерији Дома кулутре.

Програм се завршава промоцијом појмовника за мале и велике „завичајце“ „Књажевац – о завичају од А до Ш“ у петак, 28. фебруара у 19 часова у Великој галерији Дома кулутре, на дан када се у Србији обележава Национални дан књиге.