година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Забавом до знања - „Физика је свуда око нас“

Народна библиотека „Његош“ организовала је промоцију књиге за децу „Урнебесна физика“ Светислава Пауновића, Бранка Стевановића и Игора Коларова.

Књигу, која је за кратко време забележила велику популарност међу децом и доживела узастопно пето издање, књажевачким основцима представили су Бранко Стевановић и Драгослав Пауновић. „Урнебесна физика“ је научно популарна књига намењена онима који воле физику, али и онима који ће се после читања „потпуно заљубити у њу“. За то су се побринули Бранко и Драгослав, који су заједно са младим „урнебесним физичарима“, и можда будућим научницима, изводили експерименте и трикове, доказивали теорије, читали анегдоте о познатим физичарима. Промоцији су присуствовали наставници физике књажевачких  основних и средњих школа, које су стални сарадници Народне библиотеке „Његош“ у реализацији едукативно забавних програма и осталих програмских активности.
„Урнебесна физика“ промовисана је у оквиру програма који Библиотека реализује поводом обележавања Националног дана књиге.