година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Времеплов кроз историју аутомобилизма

Народна библиотека „Његош“ организовала је јавни час из историје аутомобилизма у Србији  и промоцију другог издања књиге „Аутомобили у Књажевцу од 1920. до 1970“, из едиције „Времеплов вароши“.

Бројна публика била је у прилици да чује предавања чланова Удружења историчара аутомобилизма из Београда.  О првом аутомобилу који је стигао у Београд говорио је Владимир Веселиновић. Небојша Ђорђевић, председник Удружења историчара аутомобилизма представио је публикацију из 1999. године „Прве београдске међународне аутомобилске и мотоциклистичке трке“ , а Мирослав Милутиновић, аутор књиге „Аутомобили и династија Карађорђевића“ публику је заинтересовао причом о судбини аутомобила у коме је убијен краљ Александар I Карађорђевић.

О књизи „Аутомобили у Књажевцу од 1920. до 1970“ говорили су Владана Стојадиновић, приређивач другог издања и директор Народне библиотеке „Његош“ и Александар Видојковић, аутор. Према речима приређивача, књига садржи обиље података, докумената, фотографија – нове приче о Књажевчанима и њиховим аутомобилима, забележене и објављене са циљем да са људима не нестану и приче. А, како је нагласио Небојша Ђорђевић, издавање овакве публикације представља пионирски подухват у Србији.